ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία

6 & 7 Νοεμβρίου 2020

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, το Teatro Pubblico Pugliese, η όπερα Petruzzeli, η Ένωση Θεάτρων της περιφέρειας της Πούλια, το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας σας προσκαλούν στο Διήμερο Διαδικτυακό Φεστιβάλ, που διοργανώνουν στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg GR-IT «Network of theatres for the valorization of cultural and natural heritage» και ακρωνύμιο (ΝΕΤΤ) Ελλάδα – Ιταλία.

  • Συνδεθείτε στις 7 Νοεμβρίου 2020 στις 17.00μμ στη σελίδα στο Facebook του Interreg/NeTT https://www.facebook.com/interreg.nett/ για να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή της Κέρκυρας και της Πάτρας, τις προβολές και συζητήσεις σε απευθείας μετάδοση.
  • Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο που θα προβληθούν στο Ψηφιακό Φεστιβάλ και με το πέρας της εκδήλωσης στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ του Youtube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 6.11.2020 10πμ
10.00 : Lino Manosperta – Έναρξη του Φεστιβάλ, Παρουσίαση του NeTT project
10.10 : Χαιρετισμοί των Ελλήνων εταίρων (ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Επιμελητήριο Πάτρας)
10.15 : Nicola Grazioso – Παρουσίαση της όπερας Petruzzelli της Ιταλίας και του έργου που δημιούργησε στο NeTT
10.30 : Παρουσίαση του Θεάτρου Koreja της Ιταλίας και προβολή των έργων που δημιούργησε για το NeTT: ShowcaseinLecce PrefisrtloveΒίντεο με αγγλικούς υπότιτλους Tarantula meal Kater I Raders Plastic Gardens
11.30 : Συζήτηση
11.40 : Παρουσίαση του Θεάτρου Ruvo di Puglia και προβολή των έργων που δημιούργησε για το NeTT : LunanelLetto (Mooninthebed) – Βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους Tales of Stone. Sleeping Beauty – Βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους Little Red Riding Hood The New Dress Semino Jack and the Magic Bean. A story between earth and sky
12.20 : Συζήτηση
12.30 : Συμπεράσματα – Κλείσιμο

 *Οι χαιρετισμοί θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά. Ορισμένα βίντεο θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους, ενώ τα υπόλοιπα στα ιταλικά.

Σάββατο 7.11.2020 17.00 μμ
17.00 : Σύντομη Παρουσίαση του NeTT από τους εταίρους
17.10 : Παναγιώτης Βαφείδης -Επιμηλητήριο Αχαϊας – Παρουσίαση και προβολή βίντεο Τριήμερη περιήγηση στην ιστορία και τον πολιτισμό της Πάτρας
17.20 : Petruzzelli Theatre, Παρουσίαση του έργου και της συμμετοχής του στο NeTT
17.30: Συγκλητική Βλαχάκη – Παρουσίαση των έργων που δημιούργησε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το NeTT
17.45: Βαρβάρα Δούκα – Παρουσίαση των καλλιτεχνικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας για το NeTT
17.55 : Διάλειμμα
18.00: Βίντεο-παρουσίαση των έργων που δημιούργησε το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ Το βίντεο της παράστασης Πάτρα, η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη και του οπτικοακουστικού έργου Νήματα Μνήμης, στο παλαιό εργοστάσιο της «Πειραϊκής Πατραϊκής» στην Πάτρα
18.30 : Παρουσίαση του έργου Γεύσεις και Κατακτήσεις από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. | TRAILER: https://m.youtube.com/watch?v=rU5XmjfUEdo
19.15 : Συμπεράσματα – Κλείσιμο

*Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά ενώ οι προβολές των έργων θα είναι στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

Γεύσεις και κατακτήσεις

Θεατρικό ντοκυμαντέρ από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Προβολή: Σάββατο 7 Νοεμβρίου , 18.30μμ

Συνδεθείτε : https://www.facebook.com/interreg.nett/

Εκτός από τη θεατρική τους εκδοχή, οι ‘ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ’ γυρίστηκαν εξ’ ολοκλήρου ως πρωτότυπο θεατρικό ντοκυμαντέρ, με ξεχωριστό σενάριο και γυρίσματα σε διάφορα εμβληματικά σημεία της Κέρκυρας, που έχουν σχέση με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη γευσιγνωσία – το κτήμα ‘ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ’, το Παλαιό και Νέο Φρούριο, Ιστορικά κτίρια και σημεία της Κέρκυρας όπως το πανέμορφο, πετρόχτιστο, αρχοντικό του 1500, της οικογενείας Λάσκαρι, στο οποίο έζησε και η συγγραφέας του βιβλίου ‘ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ’, Νινέττα Λάσκαρι, που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το έργο.

Σε αυτή του τη ψηφιακή εκδοχή, και υποτιτλισμένο στα Αγγλικά, και Ιταλικά, μπορεί να παιχτεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, καθώς και να προβληθεί ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ οπτικοακουστικό έργο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφή- Σκηνοθεσία : Βαρβάρα Δούκα

Σκηνικά : Άκης Χειρδάρης

Κοστούμια / Σκηνικά Αντικείμενα : Πηνελόπη Μαμάλου

Μουσική : Γιώργος Βλάχος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΤΖΙΑ: Μαριέττα Σαββανή

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Αγγελική Μιχαλοπούλου

ΜΑΝΩΛΗΣ: Γιώργος Βλάχος

Φωτισμοί/ Κινηματογράφηση/Φωτογραφίες: Μιχάλης Καπετανίδης

Κινηματογραφικό Συνεργείο: Σπύρος Κούρκουλος, Νίκος Μουστάκας, Ζωή Παπαιωάννου, Σπύρος Πατέλης.

Γραφικά trailer: Μιχάλης Κωνσταντίνου

Μακιγιάζ – Κομμώσεις: Στέλλα Παπαβλασσοπούλου

Ηχογράφηση: Στούντιο ‘Λυχνία’ – Κλεομένης Ευαγγελόπουλος

Μουσικοί: Γιώργος Βλάχος, Μαριάννα Μπαρούτα, Ανθή Κυρτσόγλου

Βοηθός παραγωγής: Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Το έργο βασίστηκε στο εμβληματικό βιβλίο της Νινέττας Χ. Λάσκαρι, «ΚΕΡΚΥΡΑ, μια ματιά μέσα στο χρόνο» εκδ. Ποταμός

Το απόσπασμα του «Γιατρού από τους Περουλάδες», είναι από το βιβλίο της Ελένης Αρμένη «Εμισκοβόλουνε….» Εκδόσεις Λοράνδου

Συνοδοιπόρος μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι, βρέθηκαν και οι αναζητήσεις «…της χαμένης κανκιόφολας» και το βιβλίο «Κερκυραϊκή Κουζίνα» της Βασιλικής Καρούνου, ψυχή της Acordo Corfu Specialty Foods, Artisan + Natural.

—————————————————————————————

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ NeTT

Website: https://greece-italy.eu/tag/nett/

Το έργο NeTT στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Θεάτρων στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη διασύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας σε Ελλάδα και Ιταλία. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Κοινοπραξία Δημοτικού Θεάτρου Απουλίας (Puglia Public Theatre Consortium), ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης από την Ιταλία η Όπερα Petruzzelli και Θέατρα Ιδρύματος Μπάρι (Petruzzelli Opera House and Theatres of Bari Foundation), αλλά και η Περιφέρεια της Απουλίας-Τμήμα Οικονομίας και Πολιτισμού (Συνδεδεμένος Εταίρος). Έλληνες εταίροι του έργου είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.