Εργαστήρια για παιδιά – εφήβους – ενήλικες

  • Πρόγραμμα αισθητηριακό για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη
  • Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού
  • Θεατρικός αυτοσχεδιασμός για Εφήβους
  • Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων

Με στόχο την ψυχαγωγία, τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και των εκφραστικών μέσων των συμμετεχόντων, οι ομάδες δουλεύουν κινητικούς και βιωματικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις ρυθμού και εμπιστοσύνης, τεχνικές βελτίωσης της εμπειρίας του χώρου, του χρόνου και της σωματικής και φωνητικής έκφρασης.

Η συνεργασία, η συγκέντρωση, η επικοινωνία, η ευελιξία, η αυτοπειθαρχία, ο έλεγχος της αναπνοής και του σώματος είναι τα βασικά πεδία εξάσκησης και η χαρά της συμμετοχής σε μία δημιουργική ομάδα αποτελεί έναν πάγιο στόχο της εκπαιδευτικής δύναμης του Θεάτρου.

Gallery Παιδικών Εργαστηρίων

Gallery Εφηβικών Εργαστηρίων

Gallery Εργαστηρίων Ενηλίκων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αγγελική Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στο Άργος και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του τμήματος πλαστικών τεχνών και επιστημών της τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει συνεργαστεί με τα εξής Θέατρα: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Εγνατία, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Λυρική σκηνή, Θέατρο Ορφέας, Θέατρο Χώρα ,Θέατρο Φούρνος, Θέατρο 104,ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας κ.ά. καθώς και με αρκετούς σκηνοθέτες.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διδασκαλία πάνω στην Υποκριτική Θεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού και Αυτοσχεδιασμού. Είναι συνιδρύτρια και εκπαιδεύτρια του θεατρικού εργαστηρίου ‘Θεατρική Συμπαιγνία’ στα Ιωάννινα. Έχει εργαστεί σαν εκπαιδεύτρια στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, στο ΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων, στο Δημόσιο ΙΕΚ Κέρκυρας στο τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Το χειμώνα του 2020 ανέλαβε τα εργαστήρια υποκριτικής του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. Δίδαξε υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στα τμήματα εφήβων και ενηλίκων καθώς και θεατρικό παιχνίδι στα παιδικά τμήματα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου, ανακατεύοντας δημιουργικά τη ζωγραφική, την ποίηση και τις παραστατικές τέχνες, δημιουργεί σειρά σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες, πάνω στο Σώμα, το Χρώμα και τη Μουσική.

Η Δήμητρα Νικολοπούλου έχει σπουδάσει θέατρο- παιδαγωγική θεάτρου- σκηνοθεσία, καλές τέχνες, επικοινωνία- πολιτισμό, θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές στο τμήμα Performance και στο τμήμα Θεατρικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, ενώ ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία- Υποκριτική στο University of Cyprus, και το πρόγραμμα Αrt Therapy του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, το

Έχει φοιτήσει στο τριετές πρόγραμμα Παιδαγωγικής Θέατρου και Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, και στο εξωτερικό :Γαλλία- Μethod Acting Center- Paris, La Fabrique κ.α., στο London International School of Performing Arts (Λονδίνο- Βερολίνο), στο Duende School of Ensemble Physical Theatre και στο PAS – Performance Art Studies. Το 2019 συμμετείχε στο Venice International Performance Art Week.  

Στη διαδικασία εμπλουτισμού του καλλιτεχνικού πεδίου, έχει λάβει σεμινάρια Θεάτρου Ντοκουμέντο-Daniel Wetzel, διερεύνησης κίνησης και τέχνης -Segni Mossi, Drama in Education- Chris Cooper, μεθοδολογίας Grotowski και Jacques Lecoq, αρχαίου δράματος (ΚΕΔΡΑ), κιναισθητικής και δραματοθεραπείας. Σε εικαστικό επίπεδο, έχει λάβει μαθήματα σκηνογραφίας, μαριονέτας, κούκλας, θεατρικής μάσκας κ.α.

Από το 2010 είναι συνεργάτης του Θεάτρου της Ημέρας, και από το 2015 διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο, σε τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων.

Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, εκδοτικούς οίκους (Μεταίχμιο κ.α.), Μ.Κ.Ο. Praksis, Μ.Κ.Ο. Arsis, Μουσείο Μετάξης- Μουσείο Ελαιουργίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς- Εθνικό Θέατρο).

ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ

Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν το μήνα Ιούλιο 2020 στον υπαίθριο χώρο του Μον Ρεπό με στόχο το θεατρικό παιχνίδι και τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το πρόγραμμα διηύθυνε η εμψυχώτρια κα Ευγενία Ζάγουρα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και μία εκ των υπευθύνων του Γραφείου Κέρκυρας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το εργαστήρι έκλεισε με μια γιορτή – συναυλία ελληνικών και ξένων τραγουδιών σε ένα μουσικοκινητικό πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο προσέφερε η ομάδα «Φάλτσο», με επικεφαλής τη Δάφνη Καμμένου και το Δημήτρη Χρυσομάλλη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Φωτογραφίες Μάρκος Κυπριανός