Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην πλατεία Δημαρχείου SanGiacomo.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο μονόλογος ”Σταγόνα Λεπίδα” της Τζωρτζίνας Τζήλιου, ως σωματικό θέατρο από τη σχολή χορού FuegoArtDance της Μαρίας Τράκα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Καραμίχου.

Στην εκδήλωση θα διανεμήθηκε πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους, του Δήμου Κέρκυρας.

Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στις 3 γυναίκες δέχεται σωματική κακοποίηση. Το ήξερες? Είναι δίπλα σου. Δες. Αφουγκράσου. Διάβασε τα σημάδια. Η γλώσσα του σώματος λέει αλήθειες που το στόμα κρύβει. Θες να βοηθήσεις? Μίλα. Πράξε. Δεν ξέρεις τον τρόπο? Έλα μαζί μας. Επαναστάτησε. Γίνε η φωνή για όσες δεν τολμούν να μιλήσουν. Γίνε η κραυγή αυτών των οποίων η φωνή δεν ακούγεται. Έλα μαζί μας. Ο Φλεβάρης είναι ο μήνας που μιλάμε με στόμα και σώμα. Η τέχνη επαναστατεί. Γίνε κομμάτι μας βοήθησε να πάμε το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται. Χόρεψε μαζί μας και δείξε ότι δεν υπάρχει ανοχή στην κακοποίηση.