Μαρίνα Σάττι

Εργαστήριο πολυφωνικού τραγουδιού με τη Μαρίνα Σάττι «Κάθε φωνή έχει τη θέση της μέσα σε ένα κύκλο»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (τομέας Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής) διοργάνωσαν βιωματικό μουσικό εργαστήριο βασισμένο σε παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια από όλες τις ηπείρους, στο οποίο δίδαξε η Μαρίνα Σάττι. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε μουσικούς, σπουδαστές φωνητικής, υποκριτικής και χορού ανεξαρτήτως επιπέδου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μέρους της δουλειάς του εργαστηρίου σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας.

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο:

Κάθε φωνή έχει τη θέση της μέσα σε ένα κύκλο. Το πολυφωνικό τραγούδι είναι το σπουδαιότερο μάθημα όχι μόνο για τον τραγουδιστή, αλλά για οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, είτε παίζει κάποιο όργανο, είτε χορεύει, είτε θέλει απλώς να την κατανοήσει καλύτερα ως ακροατής. Είναι η πιο ευχάριστη ίσως μορφή εκπαίδευσης για να βελτιώσεις το αυτί σου, να εξοικειωθείς με την πολυφωνία (πρώτη, δεύτερη και άλλες φωνές) και το ρυθμό, γιατί μιας και δεν υπάρχουν μουσικά όργανα, καλείται ο καθένας να πάρει και αυτό το ρόλο μέσα στο σύνολο. Οφείλεις να είσαι ανοιχτός και να ακούς αυτό που γίνεται γύρω σου να αποκτήσεις αντανακλαστικά και να αντιδράς, να πειραματίζεσαι με τα διάφορα ηχοχρώματα και ήχους που μπορεί να παράγει το σώμα σου, να τολμήσεις να αυτοσχεδιάσεις και να δουλέψεις αρχές πολύ σημαντικές όπως είναι η επικοινωνία, η ανάπτυξη της σχέσης με άλλους κ.ά.