Καλλιτεχνική Διεύθυνση

barbara-dukaΥπάρχει το Θέατρο που κάνουμε

για να αρέσει στους θεατές.

Υπάρχει το Θέατρο που κάνουμε

για να αρέσουμε εμείς.

Υπάρχει το Θέατρο που κάνουμε

για να προβληματίσουμε ή να μοιραστούμε ιδέες.

Υπάρχει όμως και το θέατρο που φτιάχνουμε για την ψυχή μας

και με την ψυχή μας,

και αυτό αφορά όλους.

 

ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ

graphics-dipethe-kerkyrasΕδώ μπορείτε να κατεβάσετε το σύντομο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της Βαρβάρας Δούκα.


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αναπνέει και αναπτύσσεται σε μία Πόλη που έχει κηρυχθεί από την Unesco ως Πόλη-Μνημείο, αλλά και σε ένα ολόκληρο νησί που ψηφίστηκε πρόσφατα ως κατ’ εξοχήν προορισμός κινηματογράφησης και οπτικοακουστικής παραγωγής.

Δραστηριοποιείται σε έναν τόπο, που φημίζεται για την καλλιτεχνική του παράδοση, και περιτριγυρίζεται από ένα μοναδικό ιστορικό και φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα όμως, ενεργοποιείται στην πολύ σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, και τον Ψηφιακό Πολιτισμό, θέλοντας να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική δραστηριότητα όλου του νησιού, αλλά και της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Καλείται να αναδείξει νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, να αναπτύξει γόνιμο διάλογο με άλλα Πολιτιστικά Ιδρύματα του τόπου (Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, Πινακοθήκες κ.ά) καθώς και να αξιοποιήσει προτάσεις από διαφορετικές συλλογικότητες και από τις ορμητικές δυνάμεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που εδρεύουν στο νησί (Μουσικό, Ιστορικό, Μετάφρασης, αλλά και το σημαντικότατο τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας).

Η φιλοσοφία στο ρεπερτόριο, αλλά και στις δράσεις, με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ ΠΟΛΗ-ΣΚΗΝΗ, προτάσσει την πρωτότυπη δημιουργία, τη χρήση μουσικής και νέων μέσων, την πριμοδότηση της νέα δραματουργίας, εμπνεόμενη από την ιστορική μνήμη, την ιδιαίτερη γλώσσα και παράδοση, και ενταγμένη σε μία νέα και σύγχρονη αντίληψη, η οποία να καλύπτει το σημερινό κοινό όλων των ηλικιών.

Ιδιαίτερη θέση δίνεται σε ιδέες που μπορούν να ενταχθούν στην ιστορική πόλη καθώς όλη η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, προσφέρεται ως πλούσιο σκηνικό.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, εκπροσωπώντας όλα τα Ιόνια νησιά στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, θέλει αυτό ακριβώς το στίγμα να εκπέμψει από την περιφέρεια: πρωτότυπη δημιουργία, εμπλοκή του κοινού και εκμετάλλευση του ιστορικού τόπου, και της σύγχρονης ζωής σε ένα ζωντανό διάλογο.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ (1999- 2002)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΟΣ (2004-2006)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ (2006-2010)

ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (2012 – 2015)