Σωφρονιστικό κατάστημα φυλακών Κέρκυρας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας διοργάνωσε στις 13 Μαρτίου 2019 την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους παραγωγή των κρατουμένων από τις Φυλακές Κορυδαλλού:

Το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας για τους κρατουμένους και το προσωπικό της Φυλακής, και το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό της Κέρκυρας στο Δημοτικό Θέατρο.

Πρόκειται για τις ταινίες μικρού μήκους «Θανατοποινίτης» και «Χριστινάκι» που προέκυψαν από το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κινηματογράφου στα Καταστήματα κράτησης, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο πρόγραμμα συνεργάστηκε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Έπαιξαν οι ηθοποιοί, Γιάννης Στάνκογλου, Παύλος Κοντογιαννίδης κά. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν εθελοντικά, και για τη δημιουργία των ταινιών, σε όλα τα στάδια, συμμετείχαν οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού.

Τις ταινίες προλόγισε ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κόκκινος, Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του προγράμματος, και για το πώς αυτό υλοποιήθηκε μας μίλησε η κα Τίνα Πισχιτζή (τέως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου).

Μετά τις προβολές ακολούθησε συζήτηση με το κοινό την οποία διεύθυνε ο κος Κυριάκος Κωλέσης (Kοινωνιολόγος-Υπεύθυνος Διευθυντής 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας), με θέμα: «Η τέχνη: Ένα κομμάτι ζωής στα καταστήματα σωφρονισμού».