ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο τύπου

Το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας έχει τη χαρά να φιλοξενεί τις αγαπημένες ηθοποιούς κα Φωτεινή Μπαξεβάνη  και κα Υρώ Μανέ, σε δύο γυναικείους μονολόγους που με εξαιρετική επιτυχία παίζονται σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το εμβληματικό έργο του Διονύσιου Σολωμού : «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» από το γνωστό σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη.

Πληροφορίες  για τις παραστάσεις:

“Η Κυρά της Ρω” του Γιάννη Σκαραγκά  σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα   Στον ομώνυμο ρόλο η Φωτεινή Μπαξεβάνη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τη Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 21.00

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά  την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια σπάνια θεατρική εμπειρία, φωτίζοντας  από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα.  Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντι- προσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παρά- σταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστο- ρία.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ticket box

Ερμηνεία : Φωτεινή Μπαξεβάνη
Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς

Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική / Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη

Έπαιξαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας (Βιολί, Βιόλα),

Δημήτρης Λάππας (Κιθάρα, Τζουράς),

Νίκος Παραουλάκης (Νέι, Πνευστά),

Βαγγέλης Καρίπης (Κρουστά)

Σχεδιασμός Αφίσας: Δημοσθένης Γαλλής

Φωτογραφίες, Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Τα τραγούδια της παράστασης  “Καστελλόριζό μου” και  “Ερημοπούλι (για την Κυρά της Ρω)”   κυκλοφορούν από την Walnut Entertainment Greece.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ του Νίκου Βασιλειάδη με την ΥΡΩ ΜΑΝΕ Σκηνοθεσία: Γιώργος  Καραμίχος στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τις 5 και 6  Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20.30

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Ερασμία, μια γυναίκα χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη στο περίπτερό της και στο ασφυκτικό περιβάλλον μιας επαρχιακής  πόλης γεμάτης ταμπού, στερεότυπα και προκαταλήψεις που δεν της επιτρέπουν να επιθυμήσει, να ερωτευτεί, εν τέλει να ζήσει.

Βαρύ είναι το παράπτωμά της να επιθυμήσει αυτό που δεν πρέπει. Ο πειρασμός είναι μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης, είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Το κακό δεν αργεί να γίνει… Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου – Γιώργος  Καραμίχος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος

Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης

Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς

Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη

Φωτογραφία: Μαντώ Βασιλη

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ, ένα έργο του Διονύσιου Σολωμού, Δραματουργία, Σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα  20:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  Τicketservices.gr

Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία-Σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

Φωνή Ιερομόναχου: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Γιαννάκης

Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Δ. Αβδελιώδης

Χειριστής Ήχου – Φώτων: Νίκος Επίσκοπος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου


Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ——————————– ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ