ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου. Παράσταση «Θυμάμαι τη Μαρία».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ξεκινάει τις παραστάσεις της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ του ΣΚΗΝΗΣ

στην ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ στις 2 Δεκεμβρίου (ημέρα γενεθλίων της Μαρίας Κάλλας),

με το έργο του Μένη Κουμανταρέα ‘Θυμάμαι τη Μαρία’.

Η παράσταση – αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, ενταγμένη σε μία εγκατάσταση, με πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, ειδικά φτιαγμένο για την Ιόνιο Βουλή, θα μας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Ντίβας, στα όρια του προσώπου και του θρύλου, μεταξύ Τέχνης και Μυθοπλασίας, εκεί που συναντιούνται οι απλοί άνθρωποι με το φως του ταλέντου, όπως τρυφερά υπαινίσσεται ο Μένης Κουμανταρέας μέσα από το αφήγημα του.

Το έργο αναφέρεται στη φανταστική συνάντηση του νεαρού Αλφρέδο, ενός 19χρονου γκρουμ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια , στο Σύνταγμα, στη σουίτα του οποίου είχε καταλύσει η Μαρία Κάλλας, όταν επρόκειτο να δώσει το περίφημο κονσέρτο της στο Ηρώδειο, το οποίο και έγινε αφορμή για το κατασκευασμένο σκάνδαλο, το οποίο πίκρανε για πάντα την επιστροφή της στην πατρίδα.

Ο νεαρός με το περίεργο όνομα, εξαιτίας της καταγωγής του από την Κέρκυρα, καταφέρνει να αποσπάσει τη συμπάθεια και την προσοχή της, και να γίνει ο μοναδικός ακροατής της πρόβας της. Φαντασιοπληξία ή όχι, αυτή η ιστορία, οδηγεί έναν δημοσιογράφο (στην παράσταση μας φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου) στην ταβέρνα του 60χρονου πια Αλφρέδο, σε μια ακτή στη Βόρεια Κέρκυρα, και στην αποκάλυψη όσων διαδραματίστηκαν εκείνο το απόγευμα στη σουίτα της Μεγάλης Βρετάνιας.

Η πιστή υπηρέτρια Μπρούνα, στην οποία ο Αλφρέδο αναφέρεται στη διήγηση του, με την φασματική της παρουσία, θα υποδεικνύει τα σημεία που θέλουμε να φωτιστεί αυτή η τεράστια προσωπικότητα και να συνομιλήσει με το κοινό της παράστασης, ενόσω αυτή αέναα θα διαφεύγει.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Ζαχαρία Ρόχα στον κύριο ρόλο του Κερκυραίου εστιάτορα Αλφρέδο, και τη Ναταλία Καποδίστρια στο ρόλο της Μπρούνα, της πιστής οικονόμου της Μαρίας Κάλλας.

thymamai-ti-maria-dipethe-kerkyras

Αναλυτικά οι συντελεστές :

ΣΚΗΝΙΚΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Νίκος Σαριδάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ- ΗΧΟΤΟΠΙΑ: Απόστολος Λουφόπουλος

VIDEOMAPPING : Δημήτρης Δεληνικόλας

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κώστας Βλάχος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασσιλική Φιγάλια Μάκου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : Στέλλα Καναριέλη, Σόφη Μουτάφη

Χριστίνα Μπότση, Δημήτρης Ντάλας

Φανή Παπαθεμιστοκλέους, Βασιλική Τσιριγώτη

Κατασκευή Γλυπτού: Δήμητρα Καίσαρη

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Μπογδάνος

Τεχνική Υποστήριξη: Σπύρος Σκόρδος

Φωτογράφηση – Αφίσα: Φιλένη Λοράνδου

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Βαρβάρα Δούκα

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ

Eυαγγελία Ράντου

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ροζαλία Αδαμοπούλου

Σταμάτης Απέργης

Παντελής Κοντός

Γιάννης Κρητικός

Σωτήρης Μπουχάγιαρ

Μερόπη Υδραίου