ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ του Θεάτρου Barthelot στο Παρίσι

Η παράσταση του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ DocsTheater,

«Caesium 133 – Ένα δοκίμιο για το Χρόνο»,

σε σκηνοθεσία Ευγενίας Ζάγουρα

που παρουσιάστηκε με επιτυχία την άνοιξη, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, και θα επαναληφθεί του χρόνου τον Οκτώβριο, επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ του Θεάτρου Barthelot στο Παρίσι, ως πρότυπο παράδειγμα θεατρικής ολοκληρωμένης πρότασης στο Devised Theater, και στο Θέατρο Ντοκουμέντο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στο Θέατρο Barthelot στο Momtreuil, στις 19.00’ μ.μ.

Eκτός από την παρουσίαση της παράστασης, θα συμμετέχουν με ομιλίες τους στο Διεθνές Συνέδριο ‘Θεατρικές Πρακτικές και Πολιτιστική Κληρονομιά’, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα το πρωί, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, Βαρβάρα Δούκα, για τις προοπτικές της Πολιτισμικής Δημιουργίας στις Σύγχρονες Κοινότητες, η σκηνοθέτρια και η δραματουργός της παράστασης Ευγενία Ζάγουρα και κα Φωτεινή Δημουλή , για τις πρακτικές που ακολούθησαν στην εκπαίδευση της ομάδας και τη δημιουργία της παράστασης από πρωτογενές υλικό , ο μουσικός της παράστασης , επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ηχου και Εικόνας κος Λουφόπουλος, για τη δημιουργία της Μουσικής και των Ηχοτοπίων, στη συγκεκριμένη παράσταση. Στο συνέδριο θα διαβαστεί και η ομιλία του Eικαστικού και Σκηνογράφου της παράστασης , καθηγητή κου Κόκκαλη, σχετικά με τη Χωρικότητα και τη Δραματουργία , με αφορμή την παράσταση , με τίτλο: ‘ExpandingTime’ – ‘AboutSpaceinCaesium 133’

Παίζουν:

Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή

Μαρία Διβανέ, Μαρία Κουρή, Βασιλική Μάκου

Όλγα Μαυρομμάτη, Ροδούλα Μαρκάτη , Όλγα Τζήλιου. Παίζει πιάνο και τραγουδά η Ιουλιέττα Θύμη

H παρουσίαση του DocTheater στη Γαλλία, σε Διεθνές Φεστιβάλ στο Παρίσι , (TheatreMunicipaldeBerthelot ), γίνεται μέσα σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας του ΔΗΠΕΘΕ προς διεθνείς οργανισμούς, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις.

Την πρόσκληση έκανε η dr. Κική Σελιώνη*, αναγνωρίζοντας στην πρωτότυπη δουλειά του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ – DocTheater, στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν μοντέλο εργασίας για το ερασιτεχνικό θέατρο και τη θεατρική εκπαίδευση εν γένει.

Ήτοι:

  • Εκμετάλλευση στοιχείων του Θεάτρου Επινόησης
  • Σωματική εκπαίδευση και χρήση Σωματικού Θεάτρου και Αυτοσχεδιασμού
  • Χρήση των Οπτικοακουστικών Μέσων
  • Εικαστικές αναζητήσεις

Όλα αυτά, αποτέλεσαν στοιχεία για μια πρωτότυπη και φρέσκια δραματουργία, η οποία είχε την αποδοχή του κοινού, και θα συνεχιστεί στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο, και ελπίζουμε και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

*Η dr. Κική Σελιώνη, είναι Affiliate Reseasch Fellow στο Royal Central School of Speech and Drama, (PhD in movement for actors and in acting).
Εργάζεται στο θέατρο και την τηλεόραση ως σκηνοθέτις, ηθοποιός, χορογράφος και επιμελήτρια κίνησης (M.A in European Dance Theatre Practice Laban City University London).

Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνοντας εργαστήρια, διαλέξεις και συμπόσια: Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Royal Conservatoire of Scotland (RCS), Copenhagen International School of Performing Arts (CISPA), Fontainebleau School of Acting (Fonact) and Lithuanian Academy of Music and Theatre (LMTA), I.L.Caragalya UNCAT in Bucharest

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Βαρβάρα Δούκα