ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στην έρημο

“Χριστούγεννα στην παλιά πόλη 2014”

“υπό το φως των κεριών” με τους “Ion ensemble”

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας έκλεισε τον κύκλο εκδηλώσεών του “Χριστούγεννα στην παλιά πόλη 2014”, με μια μοναδική βραδιά “υπό το φως των κεριών” με τους “Ion ensemble”, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας.

Σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα, υπό το φως των κεριών και των ήχων της καμπάνας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, με τους μουσικούς, τους ηθοποιούς και τον κόσμο που συμμετείχε με την παρουσία του στον Ναό, αποχαιρέτισαν τη χρονιά που φεύγει και ευχήθηκαν για την χρονιά που έρχεται, με μουσικές εξαίσιες και φωνές ποιητικές.

Το κουαρτέτο εγχόρδων “Ion ensemble”, που απαρτίζεται από τους εξαιρετικούς σολίστες, Ρεντόνα Κόλα (βιολί), Έλενα Μπίλλα (βιολί), Ανδρέα Πολίτη (βιόλα) και Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (τσέλο) μας χάρισε μια βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες των Handel, Mozart, Bach, Beethoven, Faure, Mascagni και άλλων, ενώ ο Πέτρος Γάλλιας διάβασε αποσπάσματα από τον ποιητικό λόγο των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου και Μιχάλη Κατσαρού.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Πέτρος Γάλλιας.

Η βραδιά στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η είσοδος ήταν ελεύθερη για τον κόσμο.