ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ.Παναγιώτα Τζάννε και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Βαρβάρα Δούκα, προκειμένου να ανακοινώσουν το νέο δυναμικό ξεκίνημα της λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ στην πλήρως ανακαινισμένη στέγη του στο στούντιο του Δημοτικού Θεάτρου. Στη συνέντευξη τύπου η κ. Τζάννε υπογράμμισε τη σημασία του διοικητικού απεγκλωβισμού του ΔΗΠΕΘΕ το οποίο πλέον είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υλοποίηση της αποστολής του για την παραγωγή θεατρικής δημιουργίας και τέχνης.

Περιγράφοντας τις διαδικασίες που πρέπει να μεσολαβήσουν για να ωριμάσουν και τα επόμενα βήματα στην εξέλιξη του έργου του , η κ. Τζάννε τόνισε ότι βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε και η θερινή κατοικία του ΔΗΠΕΘΕ να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα με γνώμονα την ασφάλεια συντελεστών και κοινού.

Στην παρέμβαση της η κ. Δούκα περιέγραψε την παράσταση η οποία θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του ανανεωμένου ΔΗΠΕΘΕ επισημαίνοντας το συσχετισμό του έργου με την πραγματικότητα που όλοι οι πολίτες έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που ανέδειξε η πανδημία.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια επεσήμανε την προσπάθεια που γίνεται τόσο για τη διασύνδεση και προβολή του έργου του με θεατρικές σκηνές σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο όσο και για την περαιτέρω εξωστρέφεια του προγράμματος του. Ανακοίνωσε δε, τη συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας και με το τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.