ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα παπούτσια του Βαρύτονου

Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες λόγω του κειμένου αλλά και της πρωτότυπης σκηνοθεσίας του Δημήτρη Σωτηρίου.
Δύο ηθοποιοί – performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης, θα βρεθούν επί σκηνής ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου, κινούνται, επικοινωνούν, χορεύουν, για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα από τις ιδιαίτερες χορογραφίες του Δημήτρη Σωτηρίου και της μουσικής του Δημήτρη Μπασλάμ βοηθά τους θεατές να εισέλθουν αβίαστα στη ιστορία που εκτυλίσσεται, να ταυτιστούν με την ανασφάλεια και την χαριτωμένη κατά τα άλλα τελειομανία του κ. Χαρίτονου.

«Τα παπούτσια του βαρύτονου»
Κείμενο: Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Νικόπουλος και Δημήτρης Πολίτης
Μουσική: «Soundesign» Δημήτρης Μπασλάμ
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Παρασκευή 14/11, ώρα 21:00 μ.μ.,
Σάββατο 15/11, ώρα 18:00 μ.μ. και 21:00 μ.μ., Κυριακή 16/11, ώρα 12:00 μ.μ. και 18:00 μ.μ.

Θα γίνουν και πρωινές παραστάσεις από Δευτέρα 10 μέχρι και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου,
για σχολεία, μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις τους.
Τιμή εισιτηρίων για τα σχολεία 4 €.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26610 40136 και 26610 40156

Ο Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος Βαρύτονος. “Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!” έλεγε με μία υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και την σχετική υπόκλιση. “Λυρικός Βαρύτονος!” συνέχιζε, “Όχι μελωδικός, λυρικός!” συμπλήρωνε τονίζοντας την διαφορά και αν κάποιοι τον ρωτούσαν: “Αλήθεια, ποια η διαφορά Κύριε Χαρίτονε;” αυτός τους απαντούσε “Είναι απλώς θέμα ρεπερτορίου!”. Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας. Η μανία του με την τελειομανία του, απλώς θα εξεταστεί παρακάτω…

Ο Δημήτρης Μπασλάμ ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως μουσικός στη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας με σημαντικές συνεργασίες, ενορχηστρώσεις, ηχογραφήσεις, παραγωγές συναυλιών, μουσικές συνθέσεις και διδασκαλία στο τμήμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής στην Άρτα. Στην πορεία, ασχολήθηκε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και τη σύνθεση μουσικής και στίχων με αφετηρία τα παιδιά. Τα έργα του, «Ο Γαργαληστής», «Αγησίλαγος», «Τα μουστοκούλουρα», «Λέω να πετάξω», «Η θυμωμένη μπετονιέρα» έχουν αγαπηθεί τόσο από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες αλλά και μέσω των μουσικών παραστάσεων που έχουν ανέβει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το αφήγημα του Δημήτρη Μπασλάμ για παιδιά με τίτλο, «Τα παπούτσια του Βαρύτονου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός σε εικονογράφηση Γιώργου Κόφτη και περιέχει CD με αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας. — Μαζί με Dimitris Baslam και με Giorgos Nikopoulos.