ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-“Καβαλερία Ρουστικάνα”

“Καβαλερία Ρουστικάνα” στη “σκαλινάδα” του Αγίου!

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ώρα 21:00, με είσοδο ελεύθερη

Μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, την “Cavalleria Rusticana” (“Καβαλερία Ρουστικάνα”) του Πιέτρο Μασκάνι, θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, υλοποιώντας, σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας και την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “San Giacomo”, το έργο “JUMP” του Ευρωπαϊκού προγράμματος “INTERREG V Ελλάδα – Ιταλία”.

Η παράσταση θα δοθεί (με ελεύθερη είσοδο) την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, σε μια από τις ωραιότερες και πιο συναισθηματικά φορτισμένες γωνιές της πόλης μας, τη “σκαλινάδα” Του Αγίου μας, που είναι και το ιδανικό σκηνικό για την όπερά μας, που διαδραματίζεται έξω από την εκκλησία μιας πόλη της Σικελίας, μια Κυριακή του Πάσχα πρωί! 

Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Γάλλια. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν η Βιολέτα Λούστα (Σαντούτσα), ο Άγγελος Σαμαρτζής (Τουρίντου), ο Παντελής Κοντός (Άλφιο), η Αγγελική Καθαρίου (Μάμα Λουτσία), η Μαρισία Παπαλεξίου (Λόλα), η Μαριέττα Σαββανή (Γυναίκα), ο Κωνσταντίνος Αργυρίου Ευαγγελούδης (Νέος) και χορωδοί της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας “San Giacomo” (κάτοικοι της Σικελικής πόλης).

Την μουσική διεύθυνση έχει ο Κίμωνας Χυτήρης, την διεύθυνση της χορωδίας ο Αντόν Ιβάνοφ, την μουσική προετοιμασία των ρόλων έχει αναλάβει ο Μιχάλης Παπαπέτρου, την φωνητική προετοιμασία της χορωδίας ο Αντρέας Γκούσης, την πιανιστική συνοδεία της χορωδίας η Μαριλένα Ελούλ και βοηθός σκηνοθέτη θα είναι η Μαρία Σουρβίνου.

Ειδικός σύμβουλος μουσικής ερμηνείας είναι ο Άρης Χριστοφέλλης.

Την υλοποίηση της παραγωγής έχει αναλάβει η ARTE ATENE.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την Ευλογία και την πολύτιμη στήριξη

Της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

Του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος

Της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας

Της Ενορίας του Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού (Ντουόμο)

Της Ενορίας της Ιεράς Καρδίας Του Ιησού (Κωτσέλα).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, (Παλαιά) και την Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, για την αμέριστη βοήθειά τους, καθώς και τα επί της “σκαλινάδας” και του παρακείμενου Πλακάδου του Αγίου καταστήματα, για την άψογη συνεργασία τους.

Περιμένουμε τον κόσμο του νησιού μας, να μοιραστούμε μαζί, την μοναδική αυτή εμπειρία της όπερας, που αποτελεί αναπόσπαστο και ζωντανό μέρος της αστικής παράδοσης του τόπου μας.

                Η Πρόεδρος                                                          Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια          

Παναγιώτα Τζάννε                                                              Βαρβάρα Δούκα