ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και  η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καλούν σε ακρόαση ερμηνευτών για τη συμπαραγωγή τους The Last Five Years.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ)

Το σύγχρονο μιούζικαλ ” THE LAST FIVE YEARS” του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν σε Πανελλήνια Πρώτη θα παρουσιαστεί σε συμπαραγωγή της Εναλλακτικής  Σκηνής  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  και του  ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Δημόπουλου, μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου, και σκηνικά κοστούμια Ντέιβιντ Νεγρίν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί  το ΜΑΙΟ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στις 18 και 19 Μαΐου 2023.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ LINK ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

https://www.nationalopera.gr/nea-anakoinoseis/item/4753-anakoinosi-gia-akroasi-erminefton-gia-to-mioyzikal-the-last-five-years?fbclid=IwAR1EA9r92qnQ-6CUURFuNquv5BQe-BKkbp1zmGZ6mhyx_k97TbdYtOoJG7o

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΛΥΡΙΚΗΣ  ΣΚΗΝΗΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ είναι το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ που συμπράττει με την Εναλλακτική Σκηνή, σε μία νέα παραγωγή, επισφραγίζοντας τη μακροχρόνια σχέση της Κέρκυρας με τη μουσική και εντάσσοντας το έργο αυτό στον ευρύτερο καλλιτεχνικό σχεδιασμό της επόμενης διετίας που θα είναι αφιερωμένος στη σχέση θεάτρου και μουσικής. Ο στόχος είναι να προκριθούν πρωτότυπα έργα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, να δοθεί βήμα στους  καλλιτέχνες του νησιού, όπως και  στους νέους που αποφοιτούν από το εξαιρετικό ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι καιρός να εμπλακούν όλοι οι φορείς πολιτισμού σε συμπράξεις  που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της παραγωγής, θα οδηγήσουν σε νέες συνέργειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα παραδώσουν νέα, πρωτότυπα έργα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα σύγχρονο μιούζικαλ που εξιστορεί μοναδικά την πενταετή πορεία ενός γάμου, από την πρώτη συνάντηση ως τον χωρισμό και από τον χωρισμό στην πρώτη συνάντηση.

Το βραβευμένο με βραβείο Drama Desk μιούζικαλ The Last Five Years του Αμερικανού συνθέτη Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως ένα από τα δέκα καλύτερα μιούζικαλ του 2001. Απόδειξη της μακροζωίας του έργου, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δημοφιλία του στα περιφερειακά θέατρα των ΗΠΑ, αποτελεί η αναβίωσή του εκτός Μπρόντγουεϊ, στο θέατρο Second Stage το 2013. Το 2014 κυκλοφόρησε επίσης η κινηματογραφική διασκευή του, όπου πρωταγωνιστούν οι Άννα Κέντρικ και Τζέρεμυ Τζόρνταν.

Ένα έντονα συναισθηματικό και προσωπικό μιούζικαλ δωματίου με θέμα δύο εικοσάρηδες Νεοϋορκέζους που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα στη διάρκεια μιας περιόδου πέντε χρόνων, το έργο χαρακτηρίζεται από την αντισυμβατική δομή του, όπου η Κάθυ, η γυναίκα, αφηγείται την ιστορία αντίστροφα, ενώ ο Τζέιμι, ο άντρας, αφηγείται την ιστορία σε ευθεία χρονολογική σειρά. Οι χρονικότητες των δυο ηρώων συναντιούνται μόνο μία φορά, στον γάμο τους, που λαμβάνει χώρα στη μέση της παράστασης.

Το ιδιαίτερο αυτό μιούζικαλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μουσική διεύθυνση του έμπειρου Μιχάλη Παπαπέτρου και μετάφραση – σκηνοθεσία ενός ειδικού στο είδος, του πολυπράγμονα κωμικού Δημήτρη Δημόπουλου, η προσέγγιση του οποίου εγγυάται μια ασυνήθιστη μουσικοθεατρική εμπειρία, έξω από τα στερεοτυπικά στεγανά του αμερικανικού μουσικού θεάτρου.