ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

To ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας διοργανώνει  σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τη Χρυσάνθη Αυλωνίτη το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 και ώρα 19.30 στο χώρο του θεάτρου ‘’Ρένα Βλαχοπουλου΄΄ στο Μον Ρεπό



Η Χρυσάνθη Αυλωνίτη είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει Devised Theatre and Performance στο London International School of Performing Arts (LISPA, UK).   Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Καβάλας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.

Το 2013 ίδρυσε τη δική της θεατρική ομάδα Monamas Theatre Company με έδρα το Λονδίνο, με την οποία έχει ταξιδέψει σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου σε Ευρώπη και Ασία. Έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις σε μουσεία και γκαλερί, βιβλιοπωλεία, εμπορικά καταστήματα και εσωτερικά σπιτιών, επιχειρώντας να φέρει την τέχνη πιο κοντά στον πολίτη. Πιο πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς όπως: Tate Modern (UK), London Design Festival (UK), Sainsbury Wellcome Center (UK), Foundation of Future London (UK), National Theatre of India (IN), AltoFest (IT), Matera European Capital of Culture (IT).

Το 2019 σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση  Σταχτάρες της Ιωάννας Ετκμεκτζόγλου για την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.


Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες  μέσα από παιχνίδια και τεχνικές αυτοσχεδιασμού να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητα τους δουλεύοντας με το σώμα και αντλώντας υλικό από την ομάδα.

Το σεμινάριο βασίζεται στην παιδαγωγική του Jacques Lecoq και είναι ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κράτηση με δήλωση συμμετοχής στο 2661040156, ώρες 10:00 – 12:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για να κινούνται ελεύθερα και να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη του covid19.