ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο τύπου. Ο μονόλογος ”Σταγόνα Λεπίδα” της Τζωρτζίνας Τζήλιου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργανώνει

την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:30, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην πλατεία Δημαρχείου San Giacomo.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο μονόλογος ”Σταγόνα Λεπίδα” της Τζωρτζίνας Τζήλιου, ως σωματικό θέατρο από τη σχολή χορού Fuego Art Dance της Μαρίας Τράκα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Καραμίχου.
Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους, του Δήμου Κέρκυρας.

Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στις 3 γυναίκες δέχεται σωματική κακοποίηση.  Το ήξερες? Είναι δίπλα σου. Δες. Αφουγκράσου. Διάβασε τα σημάδια. Η γλώσσα του σώματος λέει αλήθειες που το στόμα κρύβει. Θες να βοηθήσεις? Μίλα. Πράξε. Δεν ξέρεις τον τρόπο? Έλα μαζί μας. Επαναστάτησε. Γίνε η φωνή για όσες δεν τολμούν να μιλήσουν. Γίνε η κραυγή αυτών των οποίων η φωνή δεν ακούγεται. Έλα μαζί μας. Ο Φλεβάρης είναι ο μήνας που μιλάμε με στόμα και σώμα. Η τέχνη επαναστατεί. Γίνε κομμάτι μας βοήθησε να πάμε το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται. Χόρεψε μαζί μας και δείξε ότι δεν υπάρχει ανοχή στην κακοποίηση.