Εργαστήρια παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων 2019 – 2020

Μάρτιος 2019

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 πραγματοποίησε μια σειρά θεατρικών εργαστήριων:

1. Πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες από βρέφη έως ενήλικες, από τη Δήμητρα Νικολοπούλου

Στις 3 και 4 Μαρτίου η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου, μετά την πρώτη της εξαιρετικά πετυχημένη σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους, επισκέφθηκε και πάλι το νησί μας, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες από βρέφη έως ενήλικες, ανακατεύοντας δημιουργικά τη ζωγραφική, την ποίηση και τις παραστατικές τέχνες.

Αναλυτικά:

Κυριακή 3 Μαρτίου

  • Πρόγραμμα για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη, (18-36 μηνών) με γονείς. (45’ διάρκεια)
  • Ένα workshop για ηλικίες Δημοτικού (7-12 ετών)
  • Ένα workshop για Προσχολική (ηλικία 4-7ετών)
  • Ένα τρίωρο απογευματινό για Εφήβους

Δευτέρα 4 Μαρτίου

  • Για ενήλικες όλων των ηλικιών!

2. Θεατρικός αυτοσχεδιασμός για Εφήβους

Σάββατο 30 Μαρτίου το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, προσκάλεσε τη σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, από τους ιδρυτές του Εφηβικού Θεάτρου στην Ελλάδα, και Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε ένα βιωματικό εργαστήριο για εφήβους και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

«Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω» – Ένα βιωματικό Εργαστήριο για Εφήβους

Στον αιώνα της λογικής και των άπειρων δυνατοτήτων που σήμερα ζούμε εμφανίζεται μια δυστοπία: αυτά που ξέρουμε δεν αρκούν, οι πόλεις που ζούμε δεν είναι δίκαιες, ο κόσμος γύρω μας μοιάζει ακατανόητος, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, και έτσι δημιουργούνται διλήμματα διαρκείας: ποιος είμαι, τι μου ταιριάζει να είμαι, τι συνέπειες έχουν οι αποφάσεις μου, τι τίμημα έχει η μελλοντική μου επιτυχία. Αξίζει να δράσω ή να μείνω απαθής;

3. Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων

Παρασκευή 29 Μαρτίου – Σάββατο 30 Μαρτίου το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, προσκάλεσε τη σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, από τους ιδρυτές του Εφηβικού Θεάτρου στην Ελλάδα, και Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε ένα βιωματικό εργαστήριο για εφήβους και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης «Ο εαυτός μου ως ντοκουμέντο» – Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Με αφορμή μία διαφορετική προσέγγιση των θεατρικών έργων ‘Ελένη’ και ‘Αντιγόνη’, ως μέρος διδακτέας ύλης, ανιχνεύουμε τη δυνατότητα μεταμόρφωσης της ίδιας της Θεατρικής Πράξης ως εργαλείο αυτογνωσίας, ταυτότητας και επικοινωνίας μέσα στην Εκπαίδευση.

EKΠAIΔEYTIKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ – Δεκέμβριος 2019

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Νικολοπούλου, ειδικό συνεργάτη για παιδιά και εφήβους του Εθνικού Θεάτρου, διοργάνωσε στο χώρο του Studio του Δημοτικού Θεάτρου στις 15 και 16 Δεκεμβρίου μία σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη, (18-36 μηνών) με γονείς. (45’ διάρκεια).

Ένα workshop για Προσχολική (ηλικία 4-7ετών) με θέμα τον Ουρανό, σε κείμενα του Ελύτη, (1 ½ ώρα).

Ένα δίωρο απογευματινό για Εφήβους, πάνω στο Σώμα, το Χρώμα και τη Μουσική.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Ένα workshop για ηλικίες Δημοτικού (7-12 ετών) με θέμα τον Matisse και τον Stravinsky (1 ½ ώρα).