ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου

To ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, προετοιμάζοντας  την παράσταση « Καθ΄οδών…», που θα λάβει χώρα το Μάιο, στις εκδηλώσεις  «ΠΟΛΗ-ΣΚΗΝΗ» , με την  καθοδήγηση της Τζωρτζίνας  Κακουδάκη, σκηνοθέτη- δραματουργού, διοργανώνει σε συνεργασία με το

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση , ένα  βιωματικό θεατρικό εργαστήριο  με τίτλο:  «Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω» 

Δίνοντας υλικό σε ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και πολίτες της Κέρκυρας, να δημιουργήσουν  τη δική τους προσωπική ‘περιπέτεια’,  με αφορμή την ιστορία της πόλης, την τοπιογραφία, τα κτίσματα, τους δρόμους, που αποτυπώνονται στις διαδρομές ή στα σημεία που θα επιλέξει ο  κάθε συμμετέχων, θα δημιουργηθεί μία ομάδα η οποία θα δουλέψει  στους θεματικούς άξονες  «εγώ, η κοινότητα, οι θεσμοί», έτσι ώστε να αναζητηθεί η θέση του καθενός μας , σε μια κοινότητα που δημιουργεί θεσμούς και ιστορίες .

Η Πόλη της Κέρκυρας αλλά και η γενικότερη ιστορία των Ιονίων, όπως αποτυπώνεται  στην αρχιτεκτονική, την χωρογραφία, αλλά και την ονοματοδοσία περιοχών, πλατειών, δρόμων, και  χαρακτηρίζει συγκεκριμένες διαδρομές, σηματοδοτεί εμβληματικά πρόσωπα της ιστορίας αλλά και του πολιτισμού, της λογοτεχνίας, της προφορικής παράδοσης και συντροφεύει αόρατες και ορατές διαδρομές που ο καθένας προσωπικά καλείται να αναδείξει.

Μέσα από αυτή τη δράση, θέλουμε να αναδειχθεί μία περιπατητική, θεατρική παράσταση, που θα ‘μετακινήσει ‘ τις προσωπικές μας συντεταγμένες  και θα φωτίσει δρόμους σε μας και στο κοινό , ‘επανιδρύοντας’ τη σχέση του κάθε πολίτη , με την καθημερινή  σχέση του χώρου που ζει, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Λόγω της βιωματικής φύσης του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν αλλά  απαιτείται αίτηση και αποστολή σύντομου (όχι πάνω από 15 γραμμές) βιογραφικού στο:

  dipethekerkyras @gmail.com

 Τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, θα λάβουν ξεχωριστή φόρμα αίτησης από το Γραφείο Κέρκυρας

______________________________ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ_____________________________

Σάββατο 7 Μαρτίου  και Κυριακή 8 Μαρτίου 2020          11.00-15.00

Τόπος:  Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Συμμετέχοντες: Το εργαστήριο απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, κάτοικους της πόλης, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, μέλη των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης (σύνολο έως 25 άτομα).

Βιογραφικό Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη είναι θεατρολόγος και σκηνοθέτης. Από το 2009 σκηνοθετεί παραστάσεις για νέους. Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πάνω από 30 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Έχει διδάξει σε πλήθος δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων και σε διεθνή προγράμματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει διδάξει αισθητική και δραματουργία κινηματογράφου στο ΙΕΚ Ακμή (2006-2011) και έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015). Υπήρξε υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (1997- 2004).και συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» (ΙΔΕΚΕ 2007) και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης» (εκδ. Κέδρος, 2011). Έχει διοργανώσει πλήθος φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα. Από τον Απρίλιο 2016 έως 2019 ήταν υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.