ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα μικρό βήμα

Ένα μικρό βήμα 2015 Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο

20 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Κέρκυρα


Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα” με συνδιοργανωτές την “Ελεύθερη Πτώση”, το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, O.A.C.S. και τον Δήμο Κέρκυρας επιστρέφει φέτος για 6η χρονιά στην πόλη της Κέρκυρας. Το φεστιβάλ “ένα μικρό βήμα” που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από το διεθνές κοινό, μεγαλώνει και διαρκεί δυο εβδομάδες. Φέτος, θα φιλοξενήσει διπλάσια σεμινάρια και παραστάσεις σύγχρονου χορού και θα εγκαινιάσει την καλλιτεχνική συνεργασία με το σύνολο κρουστών της φιλαρμονικής εταιρίας Κέρκυρας.

 

Το “ένα μικρό βήμα” 2015 ξεκινάει στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου 2015. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο στην πόλη της Κέρκυρας και σεμινάρια σύγχρονου χορού. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο τριών performanceproject.

 

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζουν παραστάσεις και δίνουν σεμινάρια σε όσους θέλουν να αναπτύξουν την τεχνική τους στο σύγχρονο χορό. Οι JohannesWieland, MartinKilvady, Στέλλα Ζάννου, Γιάννης Καρούνης, Ερμής Μαλκότσης, EliasAguirre, CarmenWerner, MarionSparber, VictoriaP. Miranda,EdgenLame, SimonaBertozzi, Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας συμμετέχουν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα παραστάσεων και σεμιναρίων με στόχο τη δημιουργία και την έκφραση μέσα από το σύγχρονο χορό.

 

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και βγάζει τον σύγχρονο χορό στην πόλη, ορίζοντας το δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα δίνοντας νέα πνοή στην πόλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για τα σεμινάρια επισκεφτείτε το www.enamikrovima.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 

 

Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας, το κομμωτήριο HairDreams, το CafeBristol, το cafeCohlias, τα εστιατόρια toMike, IMABARI, POMOD’ORO, N.A.O.K. azur, Μεθυστάνες στην Κέρκυρα για την ευγενική τους χορηγία.

Το ένα μικρό βήμα είναι μέλος του διεθνούς δικτύου φεστιβάλ CiudadesqueDanzan(DancingCities).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2015

 

Παρασκευή 24 Ιουλίου

EdgenLame

VicktoriaP. Miranda

Στέλλα Ζάννου

 

Σάββατο 25 Ιουλίου

ProvisionalDanza(CarmenWerner)

Marion Sparber

Performance Project by Stella Zannou

 

Παρασκευή 31 Ιουλίου

SimonaBertozzi

Ερμής Μαλκότσης & Γιάννης Καρούνης

Martin Kilvady

 

Σάββατο 1 Αυγούστου

Elias Aguirre

Performance Project by Martin Kilvady

 

Performance Project by Johannes Wieland, (με τη συμμετοχή του συνόλου κρουστών φιλαρμονικής εταιρείας Κέρκυρας)

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21:00 στα Παλαιά Ανάκτορα.

mikro-vima