ΔΗΠΕΘΕ Kέρκυρας

Ιστορικό

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1997. Σκοπός του είναι η παραγωγή και η οργάνωση θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, η προβολή και η διάδοση της θεατρικής παιδείας, η παροχή δυνατότητας στους νέους δημιουργούς να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους γύρω από την θεατρική τέχνη.

Επίσης, στόχος μας είναι η διασφάλιση της γνήσιας πολιτιστικής μας ταυτότητας και των χαρακτηριστικών ιδιωμάτων της ευρύτερης περιοχής των Ιονίων Νήσων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, εκτός από τις θεατρικές παραγωγές της Κεντρικής, της Παιδικής και της Πειραματικής Σκηνής, έχει δημιουργήσει θεατρικά θεματικά εργαστήρια τα οποία λειτουργούν με επιμορφωτές – ηθοποιούς – μουσικούς – χορογράφους και παρουσιάζουν παραστάσεις – λογοτεχνικές βραδιές και δρώμενα.

Η συμμετοχή μας από το 2008 σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με αντικείμενο τον πολιτισμό μας έδωσε τη δυνατότητα για ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση και την ευκαιρία να συνεργαστούμε με άλλους πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού.

Η ανταλλαγή εμπειριών και ο διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ μας ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν το κύριο μοχλό στήριξης του πολιτισμού στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.