ΔΗΠΕΘΕΚ | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας

Events

«Grand Tour» Η Κέρκυρα με τα μάτια των Περιηγητών

  • Date: 11 Οκτωβρίου, 2016
  • Time: 20:15
  • Venue: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Το εργαστήρι νέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου σας καλούν με μεγάλη χαρά στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 12 π.μ. (για τα σχολεία) και την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 8:15 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στην θεατρική παράσταση:

«Grand Tour»
Η Κέρκυρα με τα μάτια των Περιηγητών

Θα προηγηθεί εισήγηση του Δρ Κώστα Τσουμάνη, Διευθυντή του Ε.Ο.Τ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ερευνητή και συγγραφέα του βιβλίου «Η Κέρκυρα με τα μάτια των Περιηγητών»

Στην Κεντρική είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας, θα γίνεται συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των πολυιατρείων των «Γιατρών του Κόσμου». Είναι μια προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του κέντρου μετεγκατάστασης των Διαβατών.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση αποτελεί μέρος ενός πολιτιστικού προγράμματος διάρκειας επτά μηνών και εντάσσεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών «Καινοτόμων Δράσεων» του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαρτυρίες ευρωπαίων περιηγητών από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα για τον τόπο και τους ανθρώπους της Κέρκυρας αποτέλεσαν το υλικό της έρευνας και της μελέτης της ομάδας.
Έγινε επεξεργασία μέσα από τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος όπου προέκυψε και η σύνθεση κειμένων.
Η παράσταση χρησιμοποιεί επίσης τις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, πάνω στις οποίες πειραματίστηκε η ομάδα. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιήθηκε μια διαδικασία η οποία μοιάζει αρκετά με ένα αέναο ταξίδι, όπου η μάθηση δεν σταματάει ποτέ αλλά μάλλον μοιάζει σαν να έχει μόλις αρχίσει, σύμφωνα με την Dorothy Heathcote, μια από τις σημαντικότερες παιδαγωγούς θεάτρου.
Εκείνο που η ομάδα μας έμαθε και ελπίζει να μεταδώσει με την παράσταση είναι ότι η επαφή με το τοπικό παρελθόν σε μαθαίνει να κατανοείς και να αξιολογείς το παρόν, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο στον οποίο ζεις.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία – έρευνα – σύνθεση κειμένων: Ευγενία Ζάγουρα
Επιστημονικός συνεργάτης – επιμέλεια κειμένων: Αλίκη Κατσαρού
Σκηνική Επιμέλεια: Ευγενία Ζάγουρα – Αλίκη Κατσαρού
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Σακκά
Διδασκαλία τραγουδιών: Παναγιώτα Αντωνουδιού
Ανάγνωση κειμένων-Απαγγελία ποιήματος: Βαγγέλης Ζήκος
Ηχογραφήσεις: Παναγιώτης Πανδής
Ηχοληψία: Θεόδωρος Κορακιανίτης
Φωτισμοί: Γεράσιμος Πολυμέρης
Φωτογραφία Αφίσας:Genti Guri
Καλλιτεχνική επιμέλεια Αφίσας :Γιάννης Δημητριάδης
Φωτογραφία ομάδας: Γιώργος Τερζής

Συμμετέχουν οι Μαθητές:
Νικόλαος Αγιούς, Λυδία Βαλσάμη, Αρσένιος Βάρελης, Ελευθέριος Βασιλάκης, Χριστίνα Βασίλι, Κωνσταντίνος Βλάχος, Μαριλού Βραχλιώτη, Γεώργιος Γεωργοπέτρης, Ιωάννης Γκορογιάς, Σταματία Δουκάκη, Χριστόφορος Δραγομάνοβιτς, Αχιλλέας Ζήσης, Θωμάς Ζώτος, Χριστιάνα Κακία, Ατζελίνα Καρβούνη, Ελένη Καρρά, Χρήστος Καρτέρης, Κωνσταντίνα Καρύδη, Νικόλαος Κατέχης, Άρτεμις Κομπολίτη, Κωνσταντίνος Κουλούρης, Φοίβος Κουρής, Ευγενία Κούρκουλου, Αυγή Κουρσάρη, Μαρίνα Κούρτη, Δέσποινα Κυπριανού, Γεώργιος Λαβράνος, Ευστάθιος Λάσκαρης, Μιχαήλ – Άγγελος Λουκάς, Κωνσταντίνα Μάνεση, Κάτια Μεταλληνού, Ανθούλα Μιτσούλη, Χριστίνα Μουμούρη, Πέγκυ Παπαχαραλάμπους, Φώτης Περούλης, Εβίτα Σαλαμπάση, Μαρία Τόμπρου, Σεμπάστιαν Τσόνας