ΔΗΠΕΘΕΚ | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας

Events

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!

  • Date: 2 Νοεμβρίου, 2016
  • Time: 19:45
  • Location: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Venue: Κεντρική Σκηνή

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με το «Θέατρο του Βορρά» παρουσιάζουν στην Κέρκυρα τη παράσταση για παιδιά «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!», η οποία συνεχίζεται με επιτυχία για 2η χρονιά.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στη Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας στις 19:15

Το Θέατρο του Βορρά, μετά από την πολύ επιτυχημένη περσινή χρονιά και την καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζει τις περιπέτειες του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη!
Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία!
Ένας τελικός ψαρόσφαιρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό!
Λίγα λόγια για το έργο
Τρείς φορές εμπιστεύτηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών.
Θα καταφέρει με τη βοήθεια των παιδιών, το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ … στο μίσος και τις διακρίσεις;
Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Ο Τριγωνοψαρούλης πάει σχολείο
Από το 1997, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά ο Τριγωνοψαρούλης, πολλά σχολεία εντάσσουν τα βιβλία του στο πρόγραμμά τους, παρουσιάζουν δραματοποιημένες ιστορίες του, δημιουργούν εικαστικά δρώμενα, φτιάχνουν τραγούδια, στήνουν θεατρικές παραστάσεις. Οι ιστορίες του μεταφράζονται για τις ανάγκες εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν Την Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ιταλία, Γερμανία, Κορέα, Βουλγαρία, Κίνα κ.ά.
Πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του, ο Τριγωνοψαρούλης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία. Έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος Έλληνας λογοτεχνικός ήρωας. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση, έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και αποτελεί ένα ελληνικό εκδοτικό φαινόμενο, χάρη στην αγάπη των παιδιών.

Απέσπασε τον Έπαινο Αντιγόνη Μεταξά 1998 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί στη λίστα του Documentation Centre of Books for Disabled Young People της ΙΒΒΥ. Επίσης έχει επιλεγεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ως παραμύθι της Γαλάζιας Γραμμής, το οποίο μπορούν να ακούνε τα παιδιά τηλεφωνικά. Απόσπασμα από το βιβλίο υπάρχει στα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ. Επίσης έχει προταθεί από τη UNICEF Ελλάδας στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.
Mια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που προωθεί την αγάπη για τον διπλανό και μας μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός!
Συντελεστές
Κείμενο | Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία | Διασκευή | Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σκηνικά: Θέατρο του Βορρά
Κατασκευή Σκηνικών: Anna Wassiac
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ
Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας
Φωτογράφιση: Κατερίνα Κούτρου
Editing: Γιώργος Ηλιόπουλος
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά «Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Δαλλές, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου
Διάρκεια: 70 λεπτά
Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: 8€
TicketBox, Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου 1, τηλ. 26610 27400