ΔΗΠΕΘΕΚ | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας

Events

Το μενταγιόν της Ρενάτα

  • Date: 31 Δεκεμβρίου, 2016
  • Time: 20:00
  • Venue: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου «Φύρδην Μίγδην» και την Έλλη Γιαννάκη παρουσιάζουν με χαρά, μια θεατρική πρόταση με μεγάλες κούκλες, αφήγηση και ζωντανή μουσική, που προετοιμάστηκε για το αναγεννησιακό φεστιβάλ του Ρεθύμνου το φθινόπωρο του 2016 και αγκαλιάστηκε ζεστά από μικρούς και μεγάλους.

«Το μενταγιόν της Ρενάτα»
Ένα παραμύθι με κούκλες και ζωντανή μουσική για όλες τις ηλικίες!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016,
στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, ώρα 8μ.μ., με γενική είσοδο 6€.
Λίγα λόγια για την παράσταση

Ισπανία 1492

Οι Σεφαραδίτες και οι Άραβες που κατοικούν τη χώρα αναγκάζονται να φύγουν, γιατί λέει «όλοι πρέπει να πιστεύουν στον ίδιο θεό, να μιλάνε την ίδια γλώσσα, να φοράνε τα ίδια ρούχα και τα παιδιά θα πρέπει να παίζουν τα ίδια παιχνίδια.»
Ένα μενταγιόν από τα βάθη της ανατολής που από γενιά σε γενιά έχει φτάσει στον ωραίο λαιμό της Ρενάτα, χάνεται απότομα για να ξαναβρεθεί μετά από χρόνια στα χέρια του ιππότη Μεντιβάλη στη Γαλλία.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, κούκλες: ομάδα Φύρδην Μίγδην
Κείμενο: Ζωή Βλάσση
Διασκευή κειμένου και Αφήγηση: Έλλη Γιαννάκη
Μουσική: Έλλη Γιαννάκη (ούτι, λύρα, φλογέρες)
Σκηνογραφική επιμέλεια: Νατάσσα Ταπάκη
Κατασκευή πανοπλίας: Μανόλης Αλμπάνης
Κούκλα αγγελάκι-διαβολάκι: Λένα Βλαχβέη

Παράλληλα την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10 π.μ., θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για σχολεία με είσοδο 3€.
Για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση και κλείσιμο σχολικών παραστάσεων οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, στο τηλ. 26610 40136-56.

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Για παιδιά από 5 χρονών και για μεγάλους!

«ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ»
H ομάδα αποτελείται από τη Ζωή Βλάσση και τη Νατάσσα Ταπάκη.
Είναι απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Συνεργάζονται από το 2003.
Με το κουκλοθέατρο ασχολούνται από το 2007 αναζητώντας μορφές θεατρικής αφηγηματικότητας και ποίησης μέσω της εικόνας, των αντικειμένων, της μουσικής και της κίνησης.
Μαθήτευσαν δίπλα στον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, την Rene Baker, τον Italo Carcamo, τον Jordi Bertran, Roberto White κ.α.
Παίζουν για μικρούς και μεγάλους σε θέατρα, σχολεία, μουσεία, δρόμους και πλατείες.
Έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τα ταξίδια τους γυρνάνε με βαλίτσες γεμάτες χρώματα, ήχους, φίλους, ιδέες και όρεξη να συνεχίσουν να ταξιδεύουν ακολουθώντας τις κούκλες τους.

Έλλη Γιαννάκη
Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Αθήνα και στη Ρόδο.
Παρακολουθεί μαθήματα μουσικής από μικρή ηλικία, όμως τελικά σπούδασε νηπιαγωγός. Κάποτε εργάζεται σε ωδείο, άλλοτε σε νηπιαγωγείο και άλλοτε σε καταυλισμούς, μαθαίνοντας σε παιδιά Ρομά γλώσσα και μουσική.
Φοίτησε στο International School of Storytelling του Λονδίνου. Εκεί, πλάι σε εκπληκτικούς δασκάλους και απίθανους συμμαθητές γνώρισε την τέχνη της αφήγησης και καταγοητεύτηκε! Από τότε δε χάνει ευκαιρία να λέει ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους.